Dit domein is ter overname
Home | Voor consumenten | Voor artsen/therapeuten | Publicaties | In het Nieuws | Links | Contact | Zoeken
Informatief
Medische sectie
Reishi en kanker
Reishi preventief
Reishi producten
Geschiedenis Reishi
Veelgestelde vragen
Vraag en Antwoord
Disclaimer
Domein te koop
EnquĂȘte
Heeft u ervaring met Reishi ?
 
Actueel
Vragen en Antwoorden Afdrukken

Vraag:

Bij een voorlichting over Ganoderma Lucidum was het advies: 3 x kopje koffie per dag. Hoeveel thee moet je drinken om het zelfde aan goede stoffen binnen te krijgen?"

Antwoord:

Het is ons niet bekend hoeveel (mg) Reishi/Ganoderma lucidum aan die koffie is toegevoegd.

En als u de Reishi/Gan.lucidum liever met thee inneemt, dan hangt het ervan af of u zelf een gewone thee maakt en daar Reishi/Gan.lucidum aan toevoegt, of dat u kant-en-klare (groene) thee ergens koopt, waar de Reishi al in zit.

Als u wilt weten hoeveel u per dag moet nemen, dan hangt dit toch ook af van het doel waarvoor u het gebruikt. Men mag wel tussen 800-4000 mg per dag innemen. Het beste verspreid over de dag.

Maar wilt u het preventief en voor behoud van een goede gezondheid inzetten, dan is de hoeveelheid van ongeveer 800 mg al voldoende. Omdat Reishi/Ganoderma lucidum een nogal bittere smaak heeft, vinden de meeste mensen het handiger om capsules te nemen.

Let wel op als u al medicijnen gebruikt: er kunnen dan mogelijk interacties ontstaan met Reishi/Gan.lucidum.


Vraag:

Kan reishi poeder ingenomen worden in een ananas smoothie (enkel ananas, geen andere vruchten toegevoegd)? Wat is de beste manier om het poeder in te nemen? Wat is de ideale dagelijkse hoeveelheid?

Antwoord:

Er is niets bekend over het gebruik van Reishi samen met ananas. Men kan het met een smoothie proberen in te nemen. De smaak van Reishi (poeder) is nogal bitter, dus misschien dat dit te proeven is.

Er is niet 1 beste manier om het in te  nemen, maar vanwege de smaak gaat bij de meeste mensen de voorkeur uit naar Reishi in capsules. Zekere als men een hogere hoeveelheid wil innemen.

De ideale dagelijkse hoeveelheid hangt af van het doel waarvoor men het gebruikt. Men kan tussen 800-4000 mg per dag innemen. Het beste verspreid over de dag.

Maar wilt u het preventief en voor behoud van een goede gezondheid inzetten, dan is de hoeveelheid van ongeveer 800 mg al voldoende.

 


 

 

 

 

 
Reishi Sporen + Carpohole: resultaten en ervaringen
Afvallen
Afweer-Immuunsysteem
Allergie
Cholesterol
Energie/vermoeidheid
Fibromyalgie
Libido
Psoriasis
Slapeloosheid
Stress
Vermoeidheid bij Borstkanker
Veroudering (Aging)
Sportprestaties
 

content © 2006-2022 reishi.nl, all rights reserved.