Dit domein is ter overname
Home | Voor consumenten | Voor artsen/therapeuten | Publicaties | In het Nieuws | Links | Contact | Zoeken
Informatief
Medische sectie
Reishi en kanker
Reishi preventief
Reishi producten
Geschiedenis Reishi
Veelgestelde vragen
Vraag en Antwoord
Disclaimer
Domein te koop
Enquête
Heeft u ervaring met Reishi ?
 
Actueel
Dossier Reishi: Vermoeidheid bij Borstkanker Afdrukken
Los van het feit dat de Ganoderma Lucidum paddenstoel en in het bijzonder de Sporen ook een anti-tumor werking hebben, zie hiervoor in het linker menu, gaat dit artikel van Zhao (2012) over het effect van de paddenstoel op vermoeidheid bij patienten met borst-kanker, die endocriene behandeling ondergaan.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22203880 (of kopiëren naar je browser).

Onderzoek naar een gunstig effect van Spore poeder van Ganoderma lucidum (Reishi), 1000 mg 3 x daags, op vermoeidheid bij borstkankerpatiënten.
Methode: 48 Patiënten met borstkanker, die last hadden van kanker-gerelateerde vermoeidheid terwijl ze endocriene therapie ontvingen of ontvangen hadden, werden geselecteerd. Ze waren minimaal 6 maanden met endocriene therapie behandeld en klaagden over vermoeidheid en/of weinig energie. Ze werden willekeurig in 2 groepen verdeeld. De ene groep kreeg 4 weken lang GL-Spore poeder (GLSP) 1000 mg drie maal daags. De andere groep diende als controle en kreeg een placebo.
Met behulp van 3 soorten vragenlijsten, die bij de start en aan het eind van de 4-weken behandeling met het GLSP, werden ingevuld, werd getest op allerlei aspecten van vermoeidheid, kwaliteit van leven, angst en depressie. Concentraties van TNF-α en IL-6 (immuun markers die vaak toegenomen zijn in borstkankerpatiënten met vermoeidheidverschijnselen) werden gemeten en de lever- en nierfuncties werden getest.
Resultaten: Patiënten toonden via de vragenlijsten aan dat hun lichamelijk welbevinden, vermoeidheid en depressie significant verbeterden zowel t.o.v. de beginwaarden als t.o.v. de controle groep (p<0,01). Ook verbeterden hun lichamelijk en emotioneel functioneren en hun kwaliteit van slapen significant (p<0,01). Binnen de behandelde groep nam ook de angst af en nam de eetlust toe (p<0,01).
De immuun markers TNF-a en IL-6 waren beiden significant (p<0,01 resp. p<0,05) afgenomen na 4 weken behandeling met GLSP.
In deze studie werd GLSP goed verdragen: ernstige bijwerkingen waren er niet. Milde bijwerkingen waren o.a. duizeligheid (16% van de patiënten) en droge mond (12%).
Conclusie:
Patiënten die 4 weken behandeld werden met de Sporen van de Reishi, hadden minder last van vermoeidheid en een betere kwaliteit van leven.
Deze klinische studie werd gedaan in een gering aantal patiënten, 48, waardoor de uitkomsten moeten worden beschouwd als voorlopig resultaat, een pilot studie.
Deze alternatieve behandeling met GL/Reishi Spore poeder bij borstkankerpatiënten met vermoeidheidsklachten is veelbelovend.
 
Reishi Sporen + Carpohole: resultaten en ervaringen
Afvallen
Afweer-Immuunsysteem
Allergie
Cholesterol
Energie/vermoeidheid
Fibromyalgie
Libido
Psoriasis
Slapeloosheid
Stress
Vermoeidheid bij Borstkanker
Veroudering (Aging)
Sportprestaties
 

content © 2006-2022 reishi.nl, all rights reserved.