Dit domein is ter overname
Home | Voor consumenten | Voor artsen/therapeuten | Publicaties | In het Nieuws | Links | Contact | Zoeken
Informatief
Medische sectie
Reishi en kanker
Reishi preventief
Reishi producten
Geschiedenis Reishi
Veelgestelde vragen
Vraag en Antwoord
Disclaimer
Domein te koop
EnquĂȘte
Heeft u ervaring met Reishi ?
 
Actueel
Dossier Reishi: Afweer-Immuunsysteem Afdrukken
Veel is er geschreven over de stimulerende werking van de Sporen van de Ganoderma Lucidum paddenstoel op het immuunsysteem.
Ook veel gebruikers merken en melden dat hun afweer verbeterd is, men voelt zich ook fitter, rustiger, actiever en uitgeruster.
Lees dit artikel van Wang PY (2012) op Internet, antitumor en immunomodulatoir effect van polysacchariden uit de gebroken sporen van GL
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22811667 (of kopiëren naar je browser).

Dit onderzoek, gedaan in een diermodel (muis-sarcoma), bevestigt de anti-tumor activiteit van de polysacchariden geëxtraheerd uit de gebroken sporen van Ganoderma lucidum (Reishi). Het werkingsmechanisme bleek vooral een stimulerend effect op het verzwakte immuunsysteem te zijn.

Nog een interessante publicatie over de ondersteuning van het afweersysteem:
Artikel van Hsu (2012), effect op immuun respons, (in vitro onderzoek, humane cellen) werkingsmechanisme; met name modulering van de fagocytaire activiteit door bepaalde cellen, de PMNs.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22537928 (of kopiëren naar je browser).

Onderzoek is gedaan naar een regulerend effect op het immuunsysteem van een extract van de Sporen van Ganoderma lucidum (Reishi), afgekort GLSP. Betreft een In-vitro-studie, gedaan met polymorfonucleaire neutrofiele cellen (PMN s), geïsoleerd uit bloed van 9 gezonde vrijwilligers. PMNs zijn witte bloedcellen die een eerste verdedigingslinie vormen tegen infecties, wat betekent dat ze bv. binnendringende bacteriën onschadelijk kunnen maken. Dat gebeurt o.a. door een proces dat fagocytose heet.
GLSP extract kon de fagocytaire activiteit van de PMNs versterken, op een dosis-afhankelijke wijze en het bleek dat dit via een bepaalde route, de P38-MAPK-route verliep, die ook dosis-afhankelijk bevorderd werd.
Dit onderzoek laat zien hoe extract van Ganoderma lucidum Sporen het afweersysteem via de PMNs bij de mens kan reguleren (moduleren). Het is gedaan op kleine schaal, maar een veelbelovende stap in de richting van ontrafeling van de werkingsmechanismen van deze bijzondere paddenstoel.


 
Reishi Sporen + Carpohole: resultaten en ervaringen
Afvallen
Afweer-Immuunsysteem
Allergie
Cholesterol
Energie/vermoeidheid
Fibromyalgie
Libido
Psoriasis
Slapeloosheid
Stress
Vermoeidheid bij Borstkanker
Veroudering (Aging)
Sportprestaties
 

content © 2006-2022 reishi.nl, all rights reserved.