Dit domein is ter overname
Home | Voor consumenten | Voor artsen/therapeuten | Publicaties | In het Nieuws | Links | Contact | Zoeken
Informatief
Medische sectie
Reishi en kanker
Reishi preventief
Reishi producten
Geschiedenis Reishi
Veelgestelde vragen
Vraag en Antwoord
Disclaimer
Domein te koop
EnquĂȘte
Heeft u ervaring met Reishi ?
 
Actueel
In het Nieuws
'Levenselixer' gevonden in de bergen... Afdrukken
In de provincie Guangdong (China) heeft een boer in 2008 een gigantisch grote Ganoderma paddenstoel gevonden in de bergen, toen hij kruiden aan het verzamelen was. De paddenstoel was 72 cm lang, 64 cm breed en woog meer dan 15 kilo. Het is daarmee het grootste exemplaar dat ooit gevonden is in deze provincie. De locale bevolking denkt dat hij meer dan 200 jaar oud is.

Farmer finds 'elixir of life' in mountains
Bron: China Daily.
Updated: 2008-01-16

Lees verder...
 
Stoffen uit de Reishi paddenstoel vertragen de progressie van prostaatkanker Afdrukken
In de online versie van de Jerusalem Post (Israel) werd op 12 december 2007 melding gemaakt van een studie, gedaan door onderzoekers Zaidman, Nevo en Wasser, waaruit blijkt dat stoffen uit de Reishi paddenstoel (Ganoderma lucidum) in staat zijn om de mechanismen te onderdrukken, die betrokken zijn bij de progressie van prostaatkanker.

Een relevante publicatie van de genoemde onderzoekers kunt u hier aanklikken.

Lees verder...
 
Wat vertelt wetenschap ons over Reishi Afdrukken
What does Science tell us about Reishi?
Reishi, ook wel genaamd Ganoderma lucidum, is bekend vanwege zijn goede effecten op de gezondheid en het welzijn. Reeds eeuwenlang wordt het in Aziatische culturen door veel mensen beschouwd als een van de meest effectieve middelen voor een aantal algemene kwalen en ook voor sommige minder voorkomende kwalen. Mensen die chemotherapie of bestraling ondergaan, hebben opmerkelijke effecten waargenomen bij het gebruik van Reishi; het verminderde de bijwerkingen en verbeterde de kwaliteit van leven en de levensduur.

Kijk voor de werking van Reishi (ook wel "Glossy Ganoderma" genoemd in de video) ook eens naar de interessante bijbehorende video op YouTube. Let op: de video is Engelstalig.

Daarin wordt o.a. behandeld welke belangrijke stoffen in Reishi voorkomen, de zogenaamde polysacchariden en triterpenen, vooral samen aanwezig in de Sporen, en hoe ze werken:
- algemeen op het lichaam, zoals op hart- en bloedvaten
En in het bijzonder:
- de effecten op het immuunsysteem en
- de wijze waarop tumorcellen worden aangepakt.
 
Twijfels over behandeling kanker Afdrukken
Twijfels over behandeling kanker
Kankerpatiënten blijken achteraf vaker te twijfelen over de gekozen behandeling, indien ze zich uitvoerig hebben geïnformeerd over verschillende behandelwijzen. Ook zijn ze vaker ontevreden over gesprekken met hun arts.
Dat zegt gezondheidswetenschapper Liesbeth Timmermans van de Radboud Universiteit. Zij heeft onderzoek gedaan op de afdeling radiotherapie van het UMC St. Radboud. Timmermans woonde ruim tweehonderd gesprekken bij tussen radiotherapeuten en patiënten. Een deel van deze mensen kwam daar voor een genezende behandeling en een deel voor bestraling om de symptomen van de ziekte te verlichten. [9 november 2007]
Bronnen: consumed.nl en Radboud Universiteit:

Lees verder...
 
Kanker bestrijden met groene thee, Reishi extracten Afdrukken
Fighting cancer with green tea, reishi extracts.
Bron: Business Times Weekend, Singapore, 27 oktober 2007.

Most people believe that traditional Chinese medicine does have a beneficial impact on our health. MELISSA HENG looks at recent findings of the effect of herbs on cancer while CHEAH UI-HOON discovers that TCM need not be a bitter brew to swallow.

SCIENTISTS have long suspected that certain traditional Asian herbs such as lingzhi and green tea contain components that can effectively fight a range of cancers.
Scientifically proven: Dr Zhu led a team that started research in 2004 taking extracts from green tea and reishi. They realised that both herbs have beneficial selective functions. Together, they help to kill off cancer cells and arrest tumour growth

Now, a research team helmed by Dr Josh Zhu, senior director of Pharmacology and Clinical Affairs at the Pharmanex Clinical and Pharmacology centres in Beijing, has found conclusive evidence that a combination of green tea and reishi (another term for lingzhi) extracts inhibits cancer growth and may even postpone certain death.

Lees verder...
 
Reishi.nl website Afdrukken
thumb_reishi-3.jpgReishi.nl is een website die zich volledig richt op de Reishi paddenstoel, ook wel Ganoderma lucidum of LingZhi geheten. Reishi.nl heeft tot doel om objectieve informatie over Reishi te geven, zoals die b.v. in wetenschappelijke publicaties te vinden is.

Reishi is een paddenstoel met een lange traditie, in Aziatische landen zoals China en Japan, waar het zowel als preventief middel gebruikt wordt, als bij de behandeling van tal van ziektes.

Deze website volgt de ontwikkelingen, die o.a. in de medische literatuur te zien zijn.
Consumenten, artsen, specialisten en alternatieve therapeuten kunnen op een eenvoudige manier kennis maken met de gunstige werkingen die er uitgaan van deze paddenstoel.

 
Oosterse geneeswijze Afdrukken
lingzhigrote_foto.jpgDe basis van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM = Traditional Chinese Medicine - Eng.) is holistisch. Dat wil zeggen dat de artsen bij het zoeken naar de oorzaak van een ziekte en bij de analyse van die ziekte de mens in zijn geheel beschouwen, dus als een totaal 'organisme'.
Ze zullen niet, zoals meer gebruikelijk is in de westerse geneeskunde, alleen het orgaan onderzoeken dat mogelijk ziek is, maar altijd de gehele conditie van de mens erbij betrekken en liefst al preventief behandelingen geven, b.v. met acupunctuur.

In China bestaan traditionele en alternatieve geneeswijzen, zoals acupunctuur, massage of het gebruik van kruiden en paddenstoelen al meer dan 4000 jaar.
Sinds de jaren zeventig worden deze geneeswijzen ook in westerse landen steeds meer geaccepteerd en toegepast.
Zorgverzekeraars vergoeden dit soort behandelingen tegenwoordig grotendeels, meestal via de aanvullende verzekering.

De Reishi paddenstoel is eigenlijk een goed voorbeeld van de holistische aanpak in de TCM:
men gebruikt de gehele paddenstoel, al vele jaren lang, vanwege zijn gunstige effecten op allerlei lichamelijke klachten en ter preventie van ziektes. Men heeft daarbij de gunstige werking van Reishi zelf ervaren of bij patienten gezien. Men vroeg zich tot nu toe dan ook minder af welke van de afzonderlijke stoffen die zich in Reishi bevinden exact voor welk effect zorgen. Men gaf patienten een extract van de totale paddenstoel, omdat het de som is van het totaal (= de gehele paddenstoel) die een goede werking heeft.

In de westerse medische wereld en in de farmaceutische industrie benadert men dit anders: daar wil men weten wat nu precies de stoffen zijn die verantwoordelijk zijn voor welk effect. De paddenstoel wordt uit elkaar gehaald en opgedeeld in zijn verschillende onderdelen en daarvan wordt de werking zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Zo blijkt dat in de Sporen de meest effectieve bestanddelen zitten.

Het opvallende in de wetenschappelijke literatuur van de laatste tientallen jaren is dat onderzoekers uit Aziatische landen nu eveneens op westerse wijze onderzoek doen aan paddenstoelen zoals Reishi. Men probeert zo grondig mogelijk bewijzen te leveren die de unieke werkingen van dit soort paddenstoelen onderstrepen. Zo zijn we gezamenlijk wereldwijd bezig om waardevolle kennis te vergaren en te delen, zodat de som van dit totaal ten gunste van ieders gezondheid gebruikt kan worden.
 
Paddenstoelen Afdrukken
thumb_cultivatie_-_gecontroleerd.jpgPaddenstoelen zoals Reishi (Ganoderma lucidum) staan in de TCM ('Traditional Chinese Medicine') hoog in aanzien, vanwege hun regulerende, geneeskrachtige werking zowel preventief, als bij tal van ziektes. Ze waren echter eeuwenlang niet voor iedereen beschikbaar, omdat ze zeer zeldzaam waren, weinig voorkwamen in de natuur en niet gekweekt werden.

Daar is de laatste tientallen jaren verandering in gekomen, door sterk verbeterde cultivatie-methoden van de Reishi paddenstoel. Men kweekt Reishi tegenwoordig in meerdere landen (China, Japan en Amerika) onder gecontroleerde omstandigheden.
Zo ontstaat er een kwalitatief uitstekende paddenstoel, die volop beschikbaar is, voor iedereen. Reishi-paddenstoel.nl is zo'n aanbieder, één van de weinigen met gekwalificeerde informatie, want er is veel kaf onder het koren.

 
Reishi Sporen + Carpohole: resultaten en ervaringen
Afvallen
Afweer-Immuunsysteem
Allergie
Cholesterol
Energie/vermoeidheid
Fibromyalgie
Libido
Psoriasis
Slapeloosheid
Stress
Vermoeidheid bij Borstkanker
Veroudering (Aging)
Sportprestaties
 

content © 2006-2022 reishi.nl, all rights reserved.